00:37 17 April 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  0 1131
  Pratite nas

  Kompanija „RŽD Internešnel“ položila je danas, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, poslednje šinsko polje železničkog koloseka na vijaduktu u delu naseljenog mesta Beška u 51 kilometru deonice Stara Pazova–Novi Sad pruge Beograd–Budimpešta. Time je izgradnja ovog objekta u potpunosti završena.

  Izgrađeni vijadukt se ukršta sa drumskim putem Maradik–Beška i iznosi oko 500 metara.

  Rasponske konstrukcije vijadukta ukupne mase preko dve hiljade tona konstruisane su i izrađene u Rusiji, na objektu su primenjene jedinstvene ruske tehnologije za smanjenje buke i vibracija prilikom prolaska vozova preko mosta.

  Na deonici Stara Pazova–Novi Sad pruge Beograd– Budimpešta „RŽD Internešnel“ gradi prvu železničku prugu u Srbiji za brzine kretanja vozova do 200 kilometara na čas, podiže jedinstveni u Srbiji vijadukt dugačak tri kilometra u plavnom delu Dunava i tunel Čortanovci.

  Deonica će biti puštena u rad nakon završetka svih radova i ispitivanja infrastrukturnih objekata koja su planirana za jesen, saopštila je kompanija.

  Događaju je prisustvovao Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije Tomislav Momirović, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko, prvi zamenik generalnog direktora „Ruske železnice“ o.a.d. Sergej Pavlov, direktor ogranka „RŽD Internešnel“ d.o.o. u Republici Srbiji Mansurbek Sultanov, kao i v.d. generalnog direktora „Infrastruktura železnice Srbije“ a.d. Nebojša Šurlan i drugi gosti.

  Tagovi:
  Srbija, vijadukt, RŽD, Ruske železnice
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga