01:28 12 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  21631
  Pratite nas

  Iako su u procesu restrukturiranja i privatizacije, radnici pirotskog „Tigra“ ne sede skrštenih ruku. Svakoga dana proizvedu hiljade pari gumene obuće. Nedavno su „Tigrovi“ stručnjaci konstruisali novu čizmu za koju smatraju da je odličan proizvodni i izvozni adut.

  U „Tigrovim“ čizmama proizvedenim u pogonu u Pirotu marširaju pripadnici elitnih jedinica armija širom sveta. „Tigrovi“ stručnjaci sada žele da njihove čizme nose i profesionalni lovci. Zato su konstruisali novu čizmu.

  Danijela Aleksov, pomoćnica direktora „Tigra“, kaže za RTS da čizmu karakteriše dobar savremeni dizajn i odlična udobnost.

  „Naši stručnjaci su radili na posebnoj konstrukciji samog đona. Eliminiše povredu zgloba koja je najčešća kod lovaca. Imamo nove materijale koje omogućavaju lov u svim vremenskim periodima“, kaže Danijela Aleksov.

  Toni Šebez, menadžer prodaje u „Tigru“, kaže da će „Tigar apsolut but“ omogućiti prisustvo proizvoda u visokom rangu lovačkih čizama na svetskom tržištu gde su prisutni veliki konkurenti „Le Šamo“ i „Igl“.

  Smatra da će moći da postignu prihvatljiviju cenu za isti kvalitet.

  „Tigar“ proizvodi gumenu obuću za sve namene. Od čizama koje nose najpoznatije vatrogasne jedinice na svetu i kojima bukvalno može da se hoda kroz vatru, preko modernih lovačkih čizama, pa sve do čizama koje mogu da trpe niske temperature i do minus 100 stepeni.

  Ono što je glavna karakteristika „Tigrovih“ čizama je vrhunski kvalitet i ručna izrada.

  „Ovde radimo gumenu obuću od svetski poznatih materijala. Radi se o ručnoj izradi gumene obuće. Konfekcioniranje se radi od mnogo delova i naša gumena obuća je na mnogo većem nivou i boljeg kvaliteta“, objašnjava Jasmina Mijalković, direktorka proizvodnje.

  „Tigrova“ fabrika obuće po obimu proizvodnje i izvoza druga je u Evropi i treća u svetu. Hiljadu i dve stotine radnika ima siguran hod u budućnost zahvaljujući kvalitetnim gumenim opancima i čizmama, prenosi B 92.

  Tagovi:
  čizme, Pirot, izvoz
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga