03:36 10 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  0 846
  Pratite nas

  Gradnja druge trake obilaznice oko Beograda u toku je na deonici od Ostružnice do Bubanj potoka, a snimak iz vazduha otkriva kako radovi izgledaju.

  Do sada je u potpunosti završen deo obilaznice od mosta na Savi kod Ostružnice do Batajnice, dok se na deonici od Ostružnice do Bubanj Potoka gradi druga traka i niz vijadukata i tunela, navode „Putevi Srbije“.

  Obilaznica oko Beograda od Bubanj Potoka do Dobanovaca duga je ukupno 47,4 kilometra. Kada bude potpuno završena, imaće mostove na 41 lokaciji sa 79 konstrukcija.

  Na trasi su projektovana i četiri tunela, „Lipak“ (dug 665 metara), „Železnik“ (699 metara), „Beli potok“ (360 metara) sa dve tunelske cevi, kao i tunel „Straževica“ (745 metara) sa dve odvojene cevi.

  Obilaznica oko Beograda povezuje auto-puteve Beograd-Novi Sad-Subotica-Horgoš, Beograd-Batrovci, Beograd-Niš-Preševo, Beograd-Požega-Boljare i Ibarsku magistralu.

  Planirano je da u budućnosti obilaznica bude produžena od Bubanj Potoka do Pančeva preko novog mosta na Dunavu kod Vinče, te da tako sa ostalim saobraćajnicama poveže i Smederevski put, a preko Pančeva i južne delove Banata.

  Pročitajte još:

   

  Tagovi:
  radovi, obilaznica
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga