17:09 14 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  13113
  Pratite nas

  „Telekom“ je zvanično obavešten od Komisije za zaštitu konkurencije da je predložena saradnja sa kompanijom „Telenor“ odobrena od strane ovog regulatornog tela i da je u skladu sa svim pozitivnim zakonskim propisima, saopštio je „Telekom“.

  Precizira se da su se na ovaj način stekli uslovi da ugovor koji su kompanije predložile stupi na snagu.

  „Podsećamo da je saradnja 'Telekoma' i 'Telenora' urađena u skladu sa najboljim evropskim standardima i podrazumeva iznajmljivanje 'Telekomove' optičke infrastrukture 'Telenoru' i distribuciju sadržaja, po komercijalnim i potpuno neekskluzivnim uslovima“, navodi se u saopštenju.

  To, dodaje se, znači da „Telekom Srbija“ može da iznajmljuje svoju infrastrukturu i drugim učesnicima na tržištu, a „Telenor“ može da kupuje sadržaje od koga god želi, jer ugovor nije restriktivan ni u jednoj svojoj tački.

  Ovim ugovorom značajno se liberalizuje tržište telekomunikacija u Srbiji i on donosi brojne pogodnosti, pre svega korisnicima koji će sada imati veću mogućnost izbora čije usluge žele da koriste, a istovremeno pospešuje konkurenciju i inovacije u telekomunikacionoj industriji, navodi se u saopštenju.

  Dodaje se da „Telekom“ nastavlja da sprovodi svoju strategiju čiji je cilj pozicioniranje kompanije kao lidera u regionu i šire.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  monopol, Telenor, Telekom
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga