10:39 14 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  0 1317
  Pratite nas

  Prijava građana za novčanu pomoć u iznosu od 60 evra počela je u ponoć. Prvih 30 evra biće isplaćeno u maju, a drugih 30 evra u novembru. Prijavljivanje građana trajaće do 15. maja, a kod elektronske prijave, dovoljno je uneti tri podatka.

  Prijavljivanje građana počelo je u ponoć na portalu Uprave za trezor, dok će prijavljivanje putem kol-centara početi 5. maja.

  Za elektronsku prijavu potrebno je da se unese JMBG, broj lične karte i naziv banke iz padajućeg menija u kojoj podnosilac ima račun.

  Isplata prvih 30 evra za sve punoletne građane koji se prijave biće u maju, dok će drugih 30 evra biti isplaćeno u novembru.

  Na pomoć od 60 evra mogu da računaju svi punoletni državljani Srbije sa prebivalištem u Srbiji, koji poseduju važeću ličnu kartu i prijave se za isplatu.

  Nezaposleni u junu dobijaju dodatnih 60 evra pomoći, a penzioneri u septembru 50 evra.

  Korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ne treba da se prijavljuju, već će im novac biti automatski uplaćen.

  Kao i prošle godine, građani prilikom prijave treba da ostave svoje podatke i odaberu banku u kojoj imaju račun na koji će im novac biti isplaćen ili će, u slučaju da nemaju otvoren račun ni u jednoj banci, on namenski biti otvoren za isplatu pomoći.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  prijava, pomoć
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga