10:17 14 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  0 108
  Pratite nas

  U ponoć je počeo sa radom kontakt centar, putem kojeg građani Srbije mogu telefonom da se prijave za novčanu pomoć države u iznosu od 30 plus 30 evra.

  Pomoć će biti isplaćena u maju i novembru, a broj telefona kontakt centra je 0800101100.

  Taj poziv je besplatan, a građani će u kontakt centru čuti automatski snimljen glas koji će ih voditi kroz ceo proces prijave.

  Putem portala Uprave za trezor na idp.trezor.gov.rs dosad se za ovu meru ekonomske pomoći države prijavilo više od tri miliona građana.

  Prijava traje do 15. maja.

  Pravo na novčanu pomoć države u iznosu od 60 evra, odnosno dva puta po 30 evra, imaju punoletni državljani Republike Srbije, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije, sa važećom ličnom kartom na dan 23. aprila 2021. godine, kada je stupio na snagu Zakon o Privremenom registru punoletnih državljana Republike Srbije kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije virusa korona.

  Korisnici penzije, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ne treba da se prijavljuju jer će njima pomoć biti automatski uplaćena.

  Penzioneri će prvih 30 evra dobiti u četvrtak, 6. maja, dok će drugih 30 evra dobiti u novembru. Dodatno, penzioneri će u septembru dobiti još 50 evra.

  Primaoci novčane socijalne pomoći i lica u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija dobiće prvih 30 evra u petak, 7. maja.

  Isplate za ostale punoletne građane koji su se prijavili za ovaj vid podrške države, počeće od 12. maja i, kako se očekuje, biće završene do 20. maja.

  Ova mera podrške građanima se sprovodi u okviru trećeg paketa pomoći građanima i privredi u cilju ublažavanja ekonomskih posledica pandemije virusa korona.

  Treći paket podrške vredan je 257 milijardi dinara, odnosno oko dve milijarde evra, navelo je u saopštenju Ministarstvo finansija.

   

  Tagovi:
  prijava, telefon, novčana pomoć, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga