03:56 23 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  21069
  Pratite nas

  Grčki biznismen Petros Statis, vlasnik kompanije "Adrijatik Propertis", koja je zakupac Svetog Stefana, izjavio je da "Aman" odlazi iz Crne Gore i najavio prodaju tamošnje Univerzal Kapital banke i pokretanje novog biznisa u Srbiji.

  Statis je u intervjuu za tv A1 potvrdio da je njihov operater "Aman" rešio da zatvori poslovanje na Svetom Stefanu za ovo leto, naglasivši da je odluka o tome da tamo više ne može da se posluje bila "Amanova" a ne njegova.

  "Ovo je šteta za mene, finansijski, i zato, kao i za svaki međunarodni ugovor, postoji arbitraža, u ovom slučaju sa sedištem u Londonu, i tamo ćemo videti ko je u pravu", dodao je on.

  Ocenjujući da izgleda da Crna Gora ne može da podrži ovakvu investiciju, Statis je naglasio da mu je žao zbog toga i da smatra da je to velika greška ne samo prema njemu kao investitoru, već i za zemlju i za narod Crne Gore, prenosi portal Investitor.me.

  Takođe je najavio da planira da pokrene biznis u glavnom gradu Srbije.

  "Ja sam iz balkanske zemlje, tako da se osećam sjajno na celom Balkanu. Ali moram da kažem da je razvoj Beograda zaista vrlo, vrlo impresivan. I ovaj novi projekat ''Beograd na vodi'' koji sam video, i u kome želim da učestvujem, sve to zajedno mislim da ide u zaista dobrom pravcu. Tu je i stabilnost, što je važno", rekao je on.

  Planira da uradi nešto novo u Beogradu, nada se vrlo brzo. 

  "Biće luksuzan restoran", kaže, ali nije želeo više da otkriva.

  Statis je naveo da se više ne oseća dobrodošlim u Crnoj Gori jer, kako je objasnio, ne oseća nikakvo poštovanje već duže vreme.

  Grčki biznismen je naveo i da će prodati Univerzal Kapital banku u Crnoj Gori Italijanima, preneo je Tanjug.

  Tagovi:
  biznis, Crna Gora, Srbija, Sveti Stefan
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga