01:40 25 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  2573
  Pratite nas

  Zoran Drobnjak, v.d. direktora „Puteva Srbije“, rekao je da se ide na izgradnju sektora C obilaznice od Bubanj Potoka do Pančeva i da će se tu raditi novi putnički i železnički most preko Dunava. Dodao je i da je na deonici auto-puta Požega-Preljina važno da se završi deonica do Pakovraće od 11 kilometara, kako ne bi bilo gužvi na obilaznici oko Čačka.

  Drobnjak je najavio i da se početak izgradnje deonice puta između Prijepolja i Zlatara očekuje u avgustu ili septembru, te da je u toku izrada projekta.

  „Tu imamo da uradimo i 6,5 kilometara od Prijepolja do manastira Mileševa, koji u oktobru slavi 800 godina postojanja, a na ovom delu treba da uradimo i kanalizaciju, vodovod“, rekao je Drobnjak gostujući na TV Pink.

  Drobnjak je naglasio da je politika zemlje da se osim auto-puteva i brzih saobraćajnica rade i manji putevi i potvrdio da će Evropska banka za obnovu i razvoj i Svetska banka Srbiji dati kredit za izgradnju lokalnih puteva.

  Ovi putevi su, prema njegovim rečima, veoma važni za ostanak mladih u selima i eventualni povratak onih koji su već otišli, preneo je Tanjug.

  Kada je reč o lokalnim putevima, naveo je da će se neki raditi kao a drugi rehabilitovati.

  „Radićemo rehabilitaciju puta od Donjeg Milanovca ka Kladovu, zatim od Kučeva prema Majdanpeku. Radimo deonicu od Merošine prema Prokuplju, koja je veoma loša, idemo da radimo postojeći put od Prokuplja do Merdara“, naveo je Drobnjak.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Beograd, obilaznica, Miloš Veliki, auto-put, Požega
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga