03:30 24 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  0 51
  Pratite nas

  Ministarstvo turizma raspisalo je javni poziv za dodelu subvencija turističkim vodičima i turističkim pratiocima.

  Svakom od njih subvencije će biti isplaćene u periodu od dva uzastopna meseca, za svaki mesec u visini od 30.900,24 dinara.

  Zahteve za dobijanje bespovratnih sredstava državne podrške turistički vodiči i pratioci podnose Ministarstvu od 2. do 16. juna.

  Uslovi za dobijanje državne novčane podrške su da imaju položen stručni ispit za turističkog vodiča ili turističkog pratioca, kao i da su do marta 2021. godine zamenili legitimacije, odnosno da poseduje odgovarajuće i važeće legitimacije.

  Pomoć će dobiti oni koji nisu u radnom odnosu, uključujući i u privrednom društvu čiji su osnivač ili član, kao i da nisu radno angažovani po osnovu rada van radnog odnosa.

  Uslov je i da ne obavljaju samostalno preduzetničku delatnost, odnosno da nisu penzioneri, a državna podrška biće odobrena samo državljanima Srbije.

  Javni poziv je raspisan na osnovu Uredbe vlade Srbije a podrška turističkim vodičima i turističkim pratiocima dodeljuje se zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom bolesti kovid 19, preneo je Tanjug.

  Odobrena sredstva subvencija uplaćivaće se na dinarske tekuće račune lica iz tih zanimanja.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga