03:34 19 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Ekonomija
  Preuzmite kraći link
  0 2940
  Pratite nas

  Nemačka grupacija „Fišer“ odabrala je da u Jagodini otvori novu fabriku za proizvodnju delova i dodatne opreme za automobile visoke klase, jer ni u jednoj zemlji Evrope nije našla ovako izvanredne uslove kao u Srbiji, a naročito u 27 zemalja EU, rekao je danas na svečanom otvaranju fabrike vlasnik kompanije Klaus Fišer.

  „Lično sam zadovoljan što je odluka pala na vašu zemlju. Srbija našoj firmi nudi najbolje uslove. Investiciona klima je vrlo konkurentna, jezičke prepreke ne postoje, nivo posebnih znanja u oblasti automobilske industrije je odličan, interner i mobilna telefonija solidni. Znam neke zemlje EU koje ni blizu tako dobro nisu rešile ta pitanja, u šta ubrajam i moju zemlju Nemačku“, rekao je Fišer.

  Naglasio je da su predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije njegovoj firmi pružili ste optimalne uslove za poslovanje.

  „Vama je gospodine predsedniče stalo do budućnosti vaše zemlje kao i nama do budućnosti naše kompanije“, naglasio je Fišer. 

  Najavio je da bi trebalo da broj zaposlenih u Jagodinskoj fabrici dostigne 450 do kraja godine kada stignu sve mašine.

  „Tu će se proizvoditi ventilacione mlaznice za „mercedes“, „bmv“ i „folksvagen“, a razmišlamo o tome da naš najveći proizvodni sektor, tiplovanje, zasnujemo u Jagodini ili negde drugde u Srbiji", najavio je Fišer.

  On je ocenio da je Srbija sjajna zemlja sa odličnom budućnošću, u kojoj su najveća vrednost zaposleni, preneo je Tanjug.

  Tagovi:
  automobili, fabrika, Jagodina, Srbija, Nemačka
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga