00:16 18 Januar 2020
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  0 52
  Pratite nas

  U Agenciji za istrage i zaštitu BiH saslušana je još jedna osoba za koju se sumnja da je povezana sa terorističkim napadom na policijsku stanicu u Zvorniku.

  U napadu koji se dogodio 27. aprila, jedan policajac je ubijen, a dvojica ranjena.

  U objektima koje je koristio osumnjičeni Muhamed Demirović pronađeni su i privremeno oduzeti određeni predmeti, potvrđeno je iz te agencije.

  Inače, kriminalistička obrada dvojice ranije uhapšenih, Kasima Mehidića i Avdulaha Hasanovića, prijatelja Nerdina Ibrića, koji je ubijen u razmeni vatre sa policijom, još traje.

  Demirović je, prema navodima agencije Hina, zet uhapšenog Avdulaha Hasanovića, za kojeg je potvrđeno da je nedavno boravio u Siriji, gde se borio na strani terorističke organizacije Islamska država.

  Hasanović (24) kao i Kasim Mehidić (30) identifikovani su kao pripadnici zajednice radikalnih islamista — selefija, kojoj je pripadao i Ibrić.

  Banjalučki Glas Srpske objavio je da je Nerdin Ibrić prošao obuku u vehabijskom kampu u Cerskoj kod Zvornika, a u tom kampu često je boravio i Avdulah Hasanović.

  Vehabijski kampovi u Cerskoj kod Zvornika i baze kod Osmaka i Potočara nadomak Srebrenice biće glavne mete u nastavku istrage o terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Zvorniku, zbog sumnje da su počinilac i inspirator imali saradnike u tim kampovima, piše ovaj list.

  Sagovornik je Glasu Srpske rekao da je Hasanović imao kontakte i sa Harunom Mehičevićem šefom Islamskog centra El Furkan iz Melburna.

  Tužilaštvo Bosne i Hercegovine potvrdilo je da će dvojicu uhapšenih nakon krivične obrade u SIPA saslušati i tužilac koji vodi istragu o celom slučaju.

  Nakon saslušanja, čije se okončanje očekuje u petak, Tužilaštvo će odlučiti hoće li od Suda BiH zatražiti da im odredi pritvor.

  Istragu koju vodi poseban tim, kako je navedeno iz Tužilaštva BiH, nadzire lično glavni tužilac Goran Salihović i ona se nastavlja radi rasvetljavanja svih okolnosti pod kojima je Ibrić počinio napad, preneo je Tanjug.

  Tužilac Tužilaštva BiH Dubravko Čampara rekao je za Glas Srpske da je jasno da je u Zvorniku počinjen teroristički napad.

  Policajac Dragan Đurić ubijen je 27. aprila uveče u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić (24) iz Sapne kod Zvornika.

  Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović. Ibrić je likvidiran prilikom razmene vatre sa policijom.

  Tagovi:
  policajac, teroristički napad, terorizam, Zvornik
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga