02:42 14 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  0 51
  Pratite nas

  U kumanovskom naselju Divo, gde je završena policijska akcija protiv terorista, u toku je uviđaj u kome učestvuju predstavnici OEBS-a uz pratnju specijalnih jedinica makedonske policije.

  Posle uviđaja, trebalo bi što brže omogućiti otvaranje koridora kako bi se dozvolilo građanima da uđu u svoje domove, javio je Tanjug.

  Nakon toga, građanima će biti uručena humanitarna pomoć.

  Inače, u Kumanovu je mirno, od podneva se ne čuju pucnji, a grupa policajaca se sa desetak putničkih automobila i jednim kamionom oko 15 časova uputila ka naselju Divo, gde su se dan ranije sukobili pripadnici oružanih terorističkih snaga i policije Makedonije.

  Radi se o specijalnoj ekipi koja će obaviti uviđaj i detaljno pregledati objekte u delu naselja gde su vođene žestoke borbe.

  Na obodu tog naselja, na jednoj od raskrsnica Bulevara treće udarne makedonske brigade, okupljeno je oko stotinak građana albanske nacionalnosti koji tiho protestuju zbog, kako kažu, preterano upotrebljene policijske sile.

  Kumanovo, dim iznad područja sukoba
  © AP Photo / Visar Kryeziu

  Tokom jučerašnjeg dana veći deo stanovnika iz naselja Divo zbog borbi bio je evakuisan.

  U Kumanovu je danas primetan manji broj policijskih snaga koje opkoljavaju naselje gde su vođene borbe i još ne dozvoljavaju ni novinarima ni građanima da uđu u taj deo grada.

  U ostalim delovima Kumanova građani se vraćaju normalnim aktivnostima i tokom dana sve je više onih koji šetaju ulicama, i u parku u centru grada.

  Situacija je, međutim i dalje prilično napeta i mnogi građani stoje na obodima ovog naselja i čekaju dalji razvoj situacije.

  Slično:

  Deo terorista u Kumanovu se predao, poginulo pet policajaca
  OEBS apeluje na mir u Kumanovu
  Sukobi u Kumanovu i dalje traju (video)
  Tagovi:
  uviđaj, teroristi, policija, Albanci, Kumanovo, Makedonija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga