14:00 11 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  0 53
  Pratite nas

  Ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankuloska, ministar za transport i veze Mile Janasijeski i šef tajne službe Makedonije Sašo Mijalkov podneli su ostavke.

  Očekuje se da to učini i državni tužilac Marko Zvrlevski.

  Gruevski je večeras Sobranju dostavio predlog za izbor dva nova člana vlade — umesto Jankuloske za novog ministra MUP-a predložio je Mitka Čvakova, a umesto Janasijeskog Vladu Misajlovskog, javila je MIA.

  Čakov je aktuelni direktor Biroa za javnu bezbednost, a Misajlovski je drirektor Javnog preduzeća za državne puteve. 
  Predsednik Sobranja Janko Veljanovski je novu sednicu Sobranja zakazao za sutra u 13 časova. 

  Inače, u pisanoj ostavci Saša Mijalkov, šef tajne službe i bliski saradnik Gruevskog, naglasio je da će nastaviti da radi u skladu sa svojim principima i ubeđenjima.

  „Uvek ću biti tu za Makedoniju i naš narod“, naveo je Mijalkov.

  Ministarka Jankuloska nakon podnete ostavke napisala je na svom profilu na Fejsbuku da je „proteklih godina radila profesionalno, ne štedeći vreme i energiju, rukovodeći se interesima i građana i Makedonije“. Ona se zahvalila premijeru Makedonije na ukazanom poverenju, svojoj porodici i prijateljima na razumevanju i svom timu u MUP-u sa kojima je sa zadovoljstvom sarađivala.

  Njega je, kako je obelodanila opoziciona SDSM Zorana Zaeva, nasmrt pretukao policajac koji je te noći bio na dužnosti. 

  Podsetimo, tokom vikenda trajao je žestok obračun terorističke grupe s policijom, u kom su stradala osmorica policajaca i 14 terorista. Uhapšeno je ukupno 30 pripadnika terorističke grupe koji su na saslušanju priznali da su planirali napad na glavni grad Makedonije. 

  Od 30 uhapšenih terorista 18 su s Kosova, dvojica su makedonski građani s boravkom na Kosovu, devetorica su državljani Makedonije i jedan je albanski državljanin s boravkom u Nemačkoj.

  Pojedini od privedenih terorista otkrili su i tajnu lokaciju na kojoj su sakrivali oružje i municiju. Policajci su u improvizovanom bunkeru pronašli i oružje koje je ukradeno prilikom napada na karaulu u selu Gošince.    

  Tagovi:
  narod, ostavke, opozicija, terorizam, Makedonija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga