14:10 16 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  0 13
  Pratite nas

  Predstavnik uprave „Totala“ Patrik Pujan smatra da su ekonomske integracije najpravilniji put ka političkoj stabilnosti u odnosima između Rusije i Evrope.

  „Rusija i Evropa nisu pitanje geografije, već ekonomskih integracija. Pre nekoliko godina vođeni su razgovori o dubljoj ekonomskoj integraciji i po mom mišljenju to je pravi put, jer on omogućava jačanje političke stabilnosti“, rekao je Pujan u intervjuu „Komersantu“.

  Šef „Totala“ rekao je da u kompleksnom diplomatskom kontekstu, u uslovima sankcija, takve kompanije kao što je „Total“ „treba da nastave da se drže svoje dugoročne strategije“.

  „Najbolja strategija za biznis omogućava uspostavljanje političke saradnje — to će očuvati ekonomske veze sa Rusijom, ne treba se za to plašiti. Nekad je to komplikovano, ali je naš posao da pronađemo takva rešenja“, izjavio je Pujan.

  Odnosi između Rusije i Zapada su se pogoršali zbog situacije u Ukrajini. Sankcije koje su krajem jula prošle godine EU i SAD uvele nekim licima i ruskim kompanijama proširile su se na celu rusku ekonomiju.

  Rusija je na to odgovorila tako što je ograničila uvoz prehrambenih proizvoda iz zemalja koje su joj uvele sankcije — iz Amerike, Kanade, Australije i Norveške.

  Tagovi:
  Total, Francuska, Evropa
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga