11:03 15 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  1122
  Pratite nas

  Bivši grčki ministar finansija Janis Varufakis pravi novu i revolucionarnu partiju, koja će se boriti protiv „strogosti“ i osigurati demokratiju. U njenim redovima će se naći dobitnik Nobelove nagrade ekonomista Pol Krugman i bivši nemački ministar Oskar Lafonten.

  Varufakisova stranka će biti osnivana širom Evrope u cilju borbe protiv politike štednje i radi povećanja demokratije unutar institucija EU. Ovaj novi pokret, koji će verovatno biti nazvan Evropski savez, biće višenacionalan i na njegovom čelu će biti bivši grčki ministar finansija lično, javljaju italijanski mediji.

  Stranka će uključivati političke lidere, kao što su bivši ministar finansija Nemačke Oskar Lafonten i ekonomisti Pol Krugman i Džozef Stiglic.

  Prema nemačkom magazinu „Špigl“, koji je preneo izjave Varufakisa, ne radi se o političkoj stranci, već o pokretu koji bi simbolizovao kap koja je prelila čašu za sve one koji zaista veruju u Evropu i žele da „revitalizuju“ demokratiju na kontinentu.

  „Pozvani su da učestvuju čak i konzervativci, uključujući članove Hrišćansko-demokratske unije Nemačke Angele Merkel“, naveo je italijanski nedeljnik, koji tvrdi da je Varufakis zabrinut da je kontinent pao u ruke anti-Evropljanima, kao što je Marin le Pen.

  Slično:

  I Varufakis glasao za nove reforme (video)
  Varufakis: Cipras je pristao na kapitulaciju
  Šta će biti sa Sirizom?
  Tagovi:
  stranka, EU, Hrišćansko-demokratska unija, Oskar Lafonten, Pol Krugman, Janis Varufakis, Angela Merkel, Evropa, Grčka
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga