11:14 16 April 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  1517
  Pratite nas

  Mađarska snimateljka Petra Laslo, koja je prošlog meseca izazvala gnev međunarodnih razmera nakon što je objavljen snimak na kojem se vidi kako ona šutira i spotiče izbeglice, najavila je da će tužiti jednu od osoba koje je šutirala, ali i Fejsbuk.

  Ona je svoju nameru objavila u intervju ruskom listu „Izvestija“, tvrdeći da popularna društvena mreža nije uklonila negativne i preteće poruke protiv nje, već je umesto toga zabranila grupe koje su na Fejsbuku uspostavljene kako bi podržale njene akcije.

  Petra Laslo planira da tuži i Osamu Abdula Mohsena, 52-godišnjeg izbeglicu iz Sirije koji je pao na zemlju sa detetom u rukama, nakon što ga je ona spotakla, prenosi američki novinski sajt „Hafington post“.

  Ona objašnjava da je razlog za podnošenje dvostruke tužbe „pitanje časti“, optuživši Mohsena da je izmenio iskaz što je, kako navodi, dovelo do snažne negativne reakcije protiv nje.

  „On je izmenio izjavu nakon što je prvobitno optužio policiju. Moj suprug želi da dokaže moju nevinost“, objasnila je Laslova.

  Takođe je rekla da postoji mogućnost da se sa porodicom preseli u Rusiju, pošto se često osećaju ugroženim i boje se da izađu napolje.

  Osama Abdul Mohsen, 52-godišnji izbeglica iz Sirije posle incidenta s kamermankom zaposlio se u Španiji na nacionalnoj akademiji za fudbalske trenere.
  © AFP 2021 / JOSEP LAGO
  Osama Abdul Mohsen, 52-godišnji izbeglica iz Sirije posle incidenta s kamermankom zaposlio se u Španiji na nacionalnoj akademiji za fudbalske trenere.

  Mohsen se posle prošlomesečnog incidenta zaposlio u Španiji, na nacionalnoj akademiji za fudbalske trenere.

  Mađarska snimateljka je nakon objavljivanja spornog snimka dobila otkaz na ultranacionalistočkoj onlajn-televiziji N1TV, koja je je ocenila da se ona „ponašala neprihvatljivo“, preneo je AP.

  Petra Laslo, koju sada krivično gone mađarski tužioci, izvinila se nakon incidenta, napisavši da ju je „nešto spopalo“ u trenutku straha, kada su izbeglice počele da trče prema njoj, ali poriče da incident ima bilo kakve veze sa rasizmom.

  Tagovi:
  šutiranje, izbeglice, Petra Laslo, Mađarska, Sirija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga