10:07 28 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  0 350
  Pratite nas

  Mađarski premijer Viktor Orban optužio je levičare, finansijere, aktiviste, ali i američkog milijardera Džordža Soroša, da snose odgovornost za aktuelnu izbegličku krizu u Evropi.

  „Ovom invazijom (migranata) sa jedne strane upravljaju krijumčari, a sa druge oni aktivisti (za ljudska prava) koji podržavaju sve ono što slabi nacionalne države“, rekao je Orban državnom radiju Mađarske.

  Ovaj zapadni način razmišljanja i mreža aktivista su možda najbolje predstavljeni u liku Džordža Soroša, dodao je on.

  Prema Orbanovim rečima, ako se „ne izborimo za Evropu, onda će se ostvariti snovi nekih finansijera, transnacionalnih aktivista i funkcionera koje niko nije birao“.

  On je, takođe, ukazao da je evropska levica radila na podrivanju nacionalnih država u korist međunarodnih i kosmopolitskih zajednica.

  „Teško je zamisliti da velike evropske države sa ogromnim funkcionalnim obaveštajnim službama nisu bile spremne za priliv nekoliko hiljada izbeglica u Evropu“, napomenuo je on.

  Ono što se danas dešava, kako je rekao, nema demokratsku osnovu, a Evropska unija se od organizovane institucije kreće ka anarhiji.

  „Ljudi u Evropi počinju da se bude i shvataju da je imigracija kulturološko pitanje i da je naš identitet ugrožen“, zaključio je Orban.

  Tagovi:
  migrantska kriza, izbeglice, migranti, EU, Džordž Soroš, Viktor Orban, Mađarska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga