06:51 29 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  1115
  Pratite nas

  Novi broj francuskog satiričnog nedeljnika „Šarli ebdo“ gotovo u potpunosti je posvećen terorizmu, a pre svega terorističkim napadima koji su se dogodili u Parizu protekle sedmice.

  Na naslovnici lista predstavljen je čovek s bokalom i čašom šampanjca, kome se napitak u potocima izliva iz rupa od metaka na stomaku i nogama. Natpis na karikaturi glasi: „Oni imaju oružje. Neka se nose, mi imamo šampanjac!“.

  Na drugom crtežu predstavljene su plesačice kan-kana u roze haljinama. Bez obzira na osmehe na licima devojaka, njihove noge podignute uvis odsečene su od kolena naniže, a iz patrljaka kaplje nacrtana krv.

  Na sledećoj slici predstavljen je dečak s plišanim medvedićem koji pita oca šta su to teroristički napadi. „A da ti prvo ispričam kako nastaju deca?“, odgovara roditelj zadubljen u čitanje novina.

  Pod naslovom „Francuska u ratu: ne odustajmo od svojih vrednosti“ nacrtana je tipična francuska scena — posetilac kioska koji kupuje loto-listić. Ulica ispred kioska prekrivena je krvavim telima, a na oglasu na zidu piše: „Super-srećka, petak trinaesti“.

  Redakcija lista, koja je u januaru i sama bila meta terorista i izgubila nekoliko saradnika, ranije je osudila terorističke napade kao „nasilje koje služi totalitarnoj islamskoj ideologiji čiji je jedini cilj uništenje vrednosti demokratije i republike“.

  Tagovi:
  teroristički napad u Parizu, karikature, šarli ebdo, Francuska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga