21:12 22 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  6154
  Pratite nas

  Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je da se nada da će ruski turisti ponovo početi da dolaze u Tursku, saopštio je Rojters.

  On je istakao da Turska trenutno preživljava velike poteškoće u turističkom sektoru zbog tenzija u odnosima sa Rusijom i obećao domaćim turističkim kompanijama novčanu podršku u slučaju velikih finansijskih gubitaka.

  „Zbog krize sa Rusijom naš turistički sektor trpi velike gubitke. Pripremili smo oko 85 miliona dolara za podržavanje turizma. Pored toga, omogućili smo domaćim turističkim kompanijama trogodišnji grejs period za plaćanje svih kredita, koji na današnji dan ukupno iznose oko 96 miliona dolara. Kada je reč o avio-transportu, Turska će davati oko 6.000 dolara za svaki let u periodu od 1. aprila do 31. maja“, rekao je Davutoglu.

  On, međutim, ne očekuje smanjenje turizma tokom ove godine.

  „Ruski turisti su odavno zavoleli Tursku i nikakva politika to ne može da promeni. Siguran sam da će građani Rusije pronaći načine da se vrate u Tursku“, rekao je turski premijer.

  Davutoglu je dodao da će se politički uticaj svakako odraziti na turizam, ali da će turisti uprkos tome nastaviti da dolaze.

  „Sa jedne strane imamo političke probleme, međutim, nezavisno od toga, moramo bolje da se ponašamo prema tim narodima. I, naravno, želimo da popravimo odnose sa Rusijom“, rekao je on.

  Tagovi:
  povratak, ruski turisti, turizam, Ahmet Davutoglu, Rusija, Turska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga