14:06 06 Jun 2020
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  4224
  Pratite nas

  Nadežda Savčenko je pozvala Vrhovnu radu da stvori komisiju za istraživanje skandala sa ofšor kompanijama, uporedila je Parlament sa „Titanikom“, a poslanike je posavetovala da kao primer uzmu „bandite iz 90-ih“ koji su priznali da su se napljačkali.

  „Parlament ovog saziva i svi mi smo na ’Titaniku‘. Shvatite, niko od nas neće isplivati, ni vi nećete isplivati sada, ako glasate protiv stvaranja te komisije“, izjavila je Nadežda Savčenko sa govornice u Vrhovnoj radi.

  Prema njenim rečima, svako ukrajinsko rukovodstvo „počinje da viče o korupciji prošle vlasti“, ali ne govori o svojoj korupciji. Nakon toga, ona je posavetovala ukrajinske poslanike da kao primer uzmu „bandite iz 90-ih“.

  „Budite kao banditi: oni su pljačkali i priznali su to, a zatim su se najeli ’do pod grla‘ i odneli su novac u crkvu“, rekla je Savčenkova.

  „Poklonite sve što vam je ’preko grla‘ i tada će narod vaš ’Titanik‘ poneti na rukama, a vi ćete spasiti Ukrajinu“, izjavila je Savčenkova.

  Nadeždu Savčenko je pomilovao ruski predsednik Vladimir Putin i ona je vraćena kući nakon što je u martu osuđena na 22 godine zatvora zbog umešanosti u ubistvo dva ruska novinara na istoku Ukrajine.

  Tagovi:
  Nadežda Savčenko, Ukrajina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga