16:59 18 Januar 2020
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  1208
  Pratite nas

  Zapad sada plaća visoku cenu politike „ne dirati teroriste dok oni ne taknu vas“, pišu turski mediji, govoreći da je red došao na evropsko proleće.

  „Možemo li da ono što se događa u Parizu i Briselu nazovemo ’evropskim prolećem‘? Naravno da možemo. Najviše zbog toga što oni koji su započeli ’arapsko proleće‘ sada spremaju novo proleće koje se događa na njihovom pragu“, naveo je novinar Šeref Oguz za list „Sabah“.

  Kako je on naveo, ovo „proleće“ nije isto kao ono koje je imalo za cilj da destabilizuje druge države tako što bi se svrgnuli njihovi lideri. Ovde se radi o novom konfliktu među klasama.

  „Kao bumerang koji dolazi da udari one koji su ga i bacili, plamen koji je buknuo u Egiptu kako bi se smenila lokalna vlast sad može da se razbukti u Parizu. Kada su teroristi ubijali u našem regionu, Zapad je mislio da to nije nešto o čemu bi trebalo brinuti, ali kada su se suočili sa istim, to sada nazivaju napadom na celokupnu ljudsku populaciju“, naveo je on.

  Terorizam, izazvan globalnom krizom sada je na ulicama Pariza, naveo je.

  „Plodovi zla prete čak i Nemačkoj, našoj braći koja i dalje pokušavaju da nam zabodu nož u leđa u Španiji, Poljskoj i Grčkoj. ’Evropsko proleće‘ bi bilo drugačije. Da li će doći ovog leta ili zime, ostaje da se vidi“, piše Oguz.

  Tagovi:
  upozrenje, turski mediji, Evropa
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga