09:59 05 April 2020
Slušajte Sputnik
    Evropa
    Preuzmite kraći link
    9140
    Pratite nas

    Izlazak Velike Britanije iz EU se neće odraziti na članstvo zemlje u UN, ali je pod znak pitanja stavio budućnost cele planete, rekao je predsednik Francuske Fransoa Oland nakon sastanka sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom u Parizu.

    German Foreign Minister Frank-Walter Steinmeier addresses a news conference after talks with his Belarus counterpart in Berlin on November 18, 2015
    © AFP 2020 / TOBIAS SCHWARZ

    Fransoa Oland je izjavio da „bregzit“ neće imati posledice na članstvo Velike Britanije u UN. U isto vreme francuski lider je naveo da je zbog glasanja u Velikoj Britaniji „za čitavu planetu postalo pitanje šta dalje“.

    On je ponovio da „duboko žali zbog britanskog glasanja“, iako poštuje taj izbor u skladu sa demokratijom i ponovo je pozvao „da se izvuku pouke“ iz nastale situacije.

    „U kontekstu EU treba da organizujemo to odvajanje, ali ga treba uraditi kako treba i u skladu sa pravilima koja su predviđena sporazumima“, rekao je Oland.

    On je izjavio i da, bez obzira na „bregzit“, Francuska namerava da „održava odnose sa Velikom Britanijom“ kako u ekonomskim pitanjima, tako i po pitanju migranata i odbrane

    Tagovi:
    UN, EU, Velika Britanija, Francuska
    Standardi zajedniceDiskusija
    Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga