20:19 20 April 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  0 121
  Pratite nas

  Zamenik ministra za privremeno okupirane teritorije Ukrajine Georgij Tuka smatra da bi organizatori trgovinske blokade Donbasa trebalo da budu kažnjeni.

  „Ljude koji sada blokiraju železnički saobraćaj podelio bih u tri kategorije. Prva kategorija su oni koji su zaista to organizovali, a sada govore da nisu organizovali, već samo podržavaju… Ti ljudi koji su organizovali i sada organizuju ove ilegalne mere, oni moraju da odgovoraju prema postojećem zakonu, čak i ako su poslanici Vrhovne rade“, rekao je Tuka novinarima.

  U drugu grupu spadaju kolege poslanika Vrhovne rade iz frakcije „Samopomoć“ Semjona Semenčenka. Prema njegovim rečima, oni takođe treba da odgovaraju.

  Zamenik ministra takođe smatra da se sa vojnicima koji su se priključili blokadi treba razjasniti, jer oni nisu upućeni u situaciju.

  „I treća grupa, koja čini veliki deo onih koji neposredno učestvuju u blokadi, to su realni, pošteni borci koji su nas branili svojim životima, s njima treba otvoreno razgovarati. Oni su dezorijentisani lažima ’Samopomoći‘ koje su im zamazale oči“, dodao je Tuka.

  U ponedeljak su lideri DNR i LNR, Aleksandar Zaharčenko i Igor Plotnjicki, izjavili da će samoproglašene republike prestati da isporučuju ugalj Kijevu ukoliko se nastavi blokada pruge. U saopštenju se navodi da će ukoliko se blokada ne ukloni u ponoć 1. marta u svim preduzećima ukrajinske nadležnosti koja rade u DNR i LNR biti uvedena spoljna uprava.

  Slično:

  Moskva: Blokada Donbasa odlaže Minski sporazum
  Preduzeća u DNR proizvela više od 1,5 miliona tona uglja
  Tagovi:
  trgovinska blokada, kazne, Ukrajina, Donbas
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga