18:31 18 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  1111
  Pratite nas

  Poljska i Letonija smatraju da sve zemlje NATO-a moraju imati jedinstven stav kada je reč o Rusiji, izjavio je poljski predsednik Andžej Duda nakon susreta sa njegovim letonskim kolegom Rajmondsom Vejonisom.

  „Razgovarali smo o pitanjima našeg učešća u Evroatlantskom svezu, kao i o garancijama bezbednosti naših zemalja. To su za nas izuzetno važna pitanja“, rekao je Duda.

  Međutim, kako je rekao, veliku pažnju posvetili su i odnosima sa Rusijom, i došli su do stava da NATO mora da učini sve kako bi njegove istočne granice bile bezbedne.

  „Mora da postoji jedinstvo i solidarnost svih zemalja-članica kako bi teritorija Saveza bila apsolutno nedeljiva“, rekao je Duda.

  On je podsetio i na odluku sa poslednjeg samita NATO-a, koji je prošle godine održan u Varšavi, rekavši da je zadovoljan što će u Poljskoj biti formiran bataljon od oko 200 vojnika, koji će biti upućen u Letoniju na službu.

  Rusija je sa svoje strane u više navrata saopštavala da ne predstavlja nikakvu vojnu pretnju, kao i da su sve tvrdnje o tome apsurdne i neosnovane.

  Tagovi:
  stav, Andžej Duda, Letonija, Poljska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga