07:25 17 April 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  1026
  Pratite nas

  Zamenik predsedavajućeg Odbora za odbranu Državne dume Rusije Jurij Švitkin je u razgovoru za RT komentarisao izjavu sekretara Nacionalnog saveta za bezbednost i odbranu Oleksandra Turčinova da Rusija, navodno, dovlači na ukrajinsku granicu trupe koje namerava da maskira kao mirovne snage.

  „Ovo je još jedna glupost, provokacija čiji je cilj da osujeti one moguće sporazume koji danas u okviru Saveta bezbednosti UN mogu pratiti različite predloge, uključujući i Rusiju, o mirovnim snagama… Turčinov, mislim, predlaže stvaranje rezonance oko ove teme koja bi bila negativna prema Rusiji. Moramo unapred učiniti sve što je u našoj moći da sprečimo da naša zemlja učestvuje u mirovnim snagama“, rekao je on.

  Švitkin je dodao da učešće Rusije u sastavu misije UN predstavlja problem za režim u Kijevu.

  „Oni trenutno sprovode politiku genocida nad sopstvenim narodom. Naravno, mirovni kontingent Rusije bi ih sprečavao da ostvaruju svoje ciljeve, među kojima je prisiljavanje naroda na jugoistoku Ukrajine da živi u skladu sa njihovim zakonima“, istakao je ruski poslanik.

  Ranije je sekretar Saveta za odbranu i bezbednost Ukrajine Oleksandar Turčinov izjavio da Rusija na granici sa Ukrajinom koncentriše snage, koje namerava da „zamasira“ kao mirovnjake UN.

  Slično:

  Puškov Amerikancima: 20.000 mirovnjaka u Donbasu? Zaboravite!
  Ukrajina, SAD, Nemačka i Francuska usaglasile nacrt rezolucije
  Rusija: Šta će raditi 20.000 naoružanih ljudi u Donbasu?
  Tagovi:
  mirovna misija, Oleksandar Turčinov, Jurij Švitkin, Ukrajina, Donbas
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga