10:55 07 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  0 48
  Pratite nas

  Nemačke, francuske i ruske predstave o mirovnoj misiji u Donbansu i dalje su „daleko od jedne od drugih“, ali je važno krenuti jedni drugima u susret, izjavio je u Minsku nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel.

  „Predstave Nemačke i Francuske i predstave Rusije (o mirovnoj misiji UN u Donbansu) još uvek su daleko jedna od druge, ali je važno da se pokuša da se one približe i utvrde opšti uslovi, mandat u okviru kojeg bi takva misija UN u saradnji sa OEBS-om mogla da kontroliše primirje“, rekao je Gabrijel novinarima.

  Nemački ministar spoljnih poslova naglasio je da je važno da se postigne dugoročno primirje u Donbasu, a mirovna misija mogla bi da ga kontroliše „ne samo par sati dnevno, kada sije sunce, već i noću“. „Ako uspemo ovo da uradimo, možemo da započnemo obnovu Donbasa“, istakao je nemački ministar.

  Sa svoje strane, to će omogućiti da se postignu „novi koraci za razvoj (odnosa) sa Rusijom“, rekao je on.

  „Iako se mišljenja još prilično razlikuju, bilo bi nerazumno da se zatvori prozor mogućnosti, koje tek što se otkrilo. Mi treba da nastavimo da ga otkrivamo“, izjavio je Gabrijel.

  Slično:

  Puškov Amerikancima: 20.000 mirovnjaka u Donbasu? Zaboravite!
  Donjeck: Zaustavićemo Kijev u realizaciji agresivnih planova
  Tagovi:
  mirovna misija, Zigmar Gabrijel, Nemačka, Francuska, Donbas
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga