00:00 16 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  243
  Pratite nas

  U mestu Sarselu, u pariskom regionu, 31-godišnji policajac službenim oružjem usmrtio je tri osobe, još tri je ranio i potom izvršio samoubistvo, a francusko tužilaštvo saopštilo je da je raskid ljubavne veze uzrok tog zločina.

  Policajac Arno Marten, koji je radio u Parizu, posle smene se sinoć uputio u to mesto u severnom predgrađu francuske prestonice da bi se, po dogovoru, sastao sa svojom 25-godišnjom devojkom, koja ga je u automobilu, u blizini roditeljskog stana, čekala da bi razgovarali o raskidu, navodi se u saopštenju, prenose danas francuski mediji.

  Zatim je policajac izvadio oružje i ranio devojku u lice, a onda je ubio dve osobe koje su pokušale da intervenišu, među kojima 30-godišnjeg muškarca koji je u svom automobilu slušao muziku i, kada je začuo pucnje, prišao da vidi šta se događa.

  Druga ubijena osoba je 44-godišnji prolaznik, koji je izašao da kupi cigarete, a čije je telo pronađeno u blizini. Te dve ubijene osobe nemaju veze sa ubicom, navodi tužilaštvo.

  Zatim je policajac ušao u stan roditelja svoje devojke i ubio njenog oca, a onda teško ranio njenu majku i sestru, i čak im usmrtio psa.

  Na kraju je u bašti pucao sebi u glavu, navodi tužilaštvo, dodavši da ga nadležni opisuju kao dobrog policajca koji nije pravio probleme.

  Stanovnici te četvrti su pozvali policiju nakon što su začuli pucnje, u neverici da je jedan policajac mogao to da učini.

  „Figaro“ navodi da od terorističkih napada 2016. policajci imaju pravo da nose službeno oružje i van dužnosti, pod uslovom da se nadležni sa tim slažu.

  Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb rekao je danas da će policajci ostati naoružani i van dužnosti.

  U redovima francuske policije povećan je broj samoubistava — od početka godine najmanje 46 policajaca i 16 žandarma diglo je ruku na sebe, napominje pariski dnevnik.

   

  Tanjug

  Tagovi:
  samoubistvo, policajac, ubistvo, Francuska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga