05:41 21 Septembar 2019
Slušajte Sputnik
  Zastava iz perioda mađarske revolucije 1956. u spomen žrtvama ispred zgrade mađarskog parlamenta

  Mađarska: Ogromna većina građana odbacila Sorošev plan

  © Wikipedia /
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  2370
  Pratite nas

  Ogromna većina glasača koja je učestvovala u istraživanju mađarske vlade, takozvanim „nacionalnim konsultacijama“, odbacila je „Sorošev plan“, izjavio je u Budimpešti državni sekretar za vladine komunikacije Bence Tužon.

  Prema njegovim rečima, najnovije nacionalne konsultacije su najuspešnije u istoriji sprovođenja takvih anketa, jer je u njima učestvovalo 2,3 miliona glasača.

  Tužon je rekao da je do 7. decembra obrađeno više od milion i po upitnika, od kojih je 99 odsto bilo validno, prenela je mađarska agencija MTI.

  Skoro svi učesnici odbacili su ideju, za koju MIA navodi da je deo Soroševog plana, da bi milion imigranata godišnje trebalo da bude naseljeno u Evropi, naglasio je Tužon. 

  Oni se takođe protive uklanjanju ograde duž južne Mađarske granice i raspodeli migranata među zemljama članicama EU na osnovu obaveznih kvota za njihovu preraspodelu, istakao je Tužon. 

  Američki milijarder Džordž Soroš u novembru je odbacio tvrdnje iz „nacionalne konsultacije“ koju je sprovela vlada mađarskog premijera Viktora Orbana da on želi da naseli milion migranata godišnje u Evropi, uz prisiljavanje država Evropske unije da ih prime.    

  Tagovi:
  Džordž Soroš, Mađarska, plan, evropa
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga