00:27 26 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  0 71
  Pratite nas

  Britanija će obustaviti finansiranje svih organizacija koje ne poštuju smernice humanitarnih organizacija u inostranstvu, saopštila je ministarka za humanitarnu pomoć Peni Mordont, dodavši da su navodi o seksualnim aktivnostima članova organizacije „Oksfam“ — užasni.

  Organizacija „Oksfam“ optužena je da su pojedini njeni članovi plaćali za seks, dok su bili u misiji na Haitiju nakon razornog zemljotresa 2010. godine.

  Mordontova je naglasila da će poslati pisma svim britanskim humanitarnim organizacijama sa zahtevom da iznesu bilo kakve probleme u vezi sa zaštitom svog osoblja i zaštitom osoba sa kojima rade, dodajući da će se sastati sa britanskim nadzornikom za humanitarne organizacije ove nedelje.

  „Što se tiče ’Oksfama‘ i bilo koje druge organizacije koja ima problem sa zaštitom osoblja, očekujemo da u potpunosti sarađuju sa vlastima, a ukinućemo finansiranje svih organizacija koje odbiju da to urade“, poručila je Mordontova, prenosi Rojters.

  Rojters naglašava da njegovi novinari bili u mogućnost da nezavisno potvrde optužbe protiv „Oksfama“, kao i to da nisu uspeli da stupe u kontakt sa bilo kojim članom organizacije.

  „Oksfam“ nije ni potvrdio ni demantovao navode u medijima.

  „Užasno je da seksualna eksploatacija i zlostavljanje i dalje postoje u humanitarnom sektoru“, rekla je Mordontova.

  Tagovi:
  nevladine organizacije, Oksfam, Velika Britanija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga