23:46 27 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  0 122
  Pratite nas

  Neke žene koje su u Evropu stigle iz Afrike navodno su naterane na prostituciju u strahu da trgovci ljudima na njih ne bace smrtonosnu kletvu.

  Žene izbeglice koje dolaze u Evropu iz Nigerije „prisiljene“ su na prostituciju zato što veruju da su uklete i strahuju da će umreti ako se ne pokore svodnicima, navodi švajcarski portal „Svis info“.

  Priče mnogih nigerijskih prostitutki u Evropi su tipične. Regrutovali su ih trgovci ljudima u njihovoj zemlji obećavši im bolji život u Evropi i pomoć da se prebace na „bogati sever“.

  Međutim, pre nego što ih pošalju evropske zemlje, svodnici, navodno, nad njima izvrše specijalni ritual bacanja kletvi. Zbog toga su žene, koje su odrasle verujući u crnu magiju i veštice, ubeđene da će umreti ako se usprotive svodnicima i odbiju da se bave prostitucijom.

  „Trgovci ljudima našli su način da večno kontrolišu devojke. To je jedna vrsta marketinške strategije“, rekla je Gifti Amponasah iz Gane, zaposlena u savetovalištu za oblast trgovine ljudima i seksualne eksploatacije.

  Po dolasku u Evropu, ženama se kaže da moraju da otplate dug „dobavljačima“. Ponekad iznos duga dostiže desetine hiljada evra, što je znatno više od realnih troškova putovanja.

  Često se novopridošle žene slože sa uslovima rada. Neke od njih rade sa klijentima za samo osam evra na sat.

  Socijalni radnici iz Evrope koji rade sa prostitutkama i pokušavaju da ih vrate normalnom životu suočavaju se ne samo sa ekonomskim problemima, već i sa strahom Nigerijki od vradžbina.

  „Ne možete samo reći ženama da ne bi trebalo da veruju u vradžbine“, kaže Gifti Amponasah.

  Stefan Fuhs, stručnjak za migracije, takođe smatra da je nemoguće ubediti te žene da ne veruju u tamnu stranu magije.

  Strah od kletvi kod nekih žena je toliki da izaziva mentalne poremećaje, ističe Fuhs.

  On smatra da je od ključne važnosti informisati ljude koji se bave prostitucijom na takve slučajeve i naučiti ih da problemu prilaze što je pažljivije moguće.

  „Ne smemo potcenjivati verovanje tih žena u vradžbine. Moramo ih ozbiljno shvatiti i saslušati ih“, kaže Fuhs.

  Između 1.500 i 3.000 ljudi dolazi godišnje iz Afrike u Švajcarsku da bi se bavilo prostitucijom.

  Tagovi:
  crna magija, vradžbine, prostitucija, prostitutke, marketing, Nigerija, Švajcarska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga