03:41 09 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  1150
  Pratite nas

  Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izjavio je nakon pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom da se nada da će Rusija kao supersila doprineti uspostavljanju mira u Siriji i Ukrajini.

  „Imali smo mogućnost da razgovaramo o mnogim međunarodnim pitanjima, da Rusija kao supersila ima veliki značaj i odgovornost kada je reč o Siriji i o istoku Ukrajine. Nadamo se da će Rusija doprineti rešavanju tih pitanja, kako bi ljudi zaista dobili ono što već dugo žele – mir“, rekao je.

  Kancelar Austrije je izrazio nadu i da će zahvaljujući intenzivnom dijalogu biti postignut progres u odnosima između Evropske unije i Rusije.

  Putin je, sa druge strane, rekao da su pregovori održani u konstruktivnoj i prijateljskoj atmosferi i zahvalio se Austriji za topao prijem.

  Govoreći o sirijskom problemu, Putin je rekao da je Beč spreman da se priključi humanitarnim akcijama u Siriji.

  Izrazio je zadovoljstvo što su Gasprom i OMV, u njihovom prisustvu, potpisali sporazum kojim se obezbeđuje isporuke gasa Austriji iz Rusije do 2040.godine.

  Kurc je konstatovao da je saradnja Gasproma i OMV, odnosno Rusije i Austrije po pitanju isporuke gasa funkcionisala odlično i u teškim vremenima.

  Na kraju pregovora potpisan je i čitav niz dookumenata između Rusije i Austrije, između ostalog i protokol o izmeni rusko-austrojske Konvencije o izbegavanju dupllog oporezivanja.

  Tagovi:
  mir, Sebastijan Kurc, Vladimir Putin, Austrija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga