18:49 10 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  0 330
  Pratite nas

  Austrijska ministarka spoljnih poslova Karin Knajsl branila je danas svoj veliki „kniks“ (naklon) tokom plesa sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, istakavši da je to tradicionalni ples i da se ona „ne prostire ni pred kim“.

  Na snimku sa venčanja vide se Knajslova i Putin kako plešu i kako ona na kraju pravi veliki „kniks“.

  Knajslova je rekla da, ako se gleda otvaranje bala, može da se ponovo vidi „da postoji taj ’kniks‘ na kraju'". 

  „Ruski predsednik se prethodno poklonio, a ja sam na taj poklon odgovorila kniksom“, objasnila je ona.

  Šefica austrijske diplomatije je priznala da se veoma iznenadila što je ruski predsednik prihvatio njen poziv na svadbu.

  Prema njenim rečima, početkom juna je pozvala na svadbu kolege iz vlade i federalnog predsednika, „jer je takav red“. Petog juna tokom večeri, u vreme kada je ruski predsednik bio u poseti Beču, spontano je pozvala i njega. Tada je rekla Putinu da želi da ga upozna sa svojim budućim suprugom. Tek 19. jula je, kako je navela, saznala da je Putin prihvatio njen poziv. 

  Knajslova je navela da je njena svadba „bila zaista predivan praznik“ koji može pozitivno da utiče na razvoj turizma u Austriji. Prema njenim rečima, mnogi mediji su prikazali kako se u Austriji slavi svadba, kao i prekrasne predele te zemlje.

  Ministarka je dodala da nije blizak prijatelj s ruskim predsednikom, ali da su vodili „interesantne razgovore“, pre svega o situaciji na Bliskom istoku. Knajslova je naglasila da je lični kontakt važan za stvaranje baze poverenja upravo u složenim situacijama. 

  Ruski predsednik Vladimir Putin bio je na svadbi austrijske ministarke 18. avgusta. On je na svečanosti proveo samo jedan sat i za to vreme je prisustvovao ceremoniji sklapanja braka, izgovorio zdravicu na nemačkom jeziku, plesao s mladom i uručio poklone mladencima — sliku sa seoskim pejzažem, starinsku cediljku za ulje i tulski samovar. 

  Tagovi:
  ples, Karin Knajsl, Vladimir Putin, Austrija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga