04:52 21 April 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  0 50
  Pratite nas

  Pregovarač EU za „bregzit“ Mišel Barnije izjavio je da u razgovoru koji je danas imao sa britanskim ministrom za „bregzit“ Dominikom Rabom nije postignut dogovor o otvorenim pitanjima.

  Barnije je rekao da su, uprkos intenzivnim naporima, neka ključna pitanja i dalje otvorena u pregovorima o razlazu EU i Britanije.

  Barnije se sa britanskim pregovaračem za „bregzit“ Dominikom Rabom sastao u Briselu, podseća AP.

  Razgovor je izazvao glasine da se bliži postizanje sporazuma o dogovoru o „bregzitu“, ali je Barnije rekao da je budućnost granice na irskom ostrvu i dalje ozbiljna prereka.

  Prema njegovim rečima, izbegavanje čvrste granice između Republike Irske i Severne Irske, koja pripada Ujedinjenom Kraljevstvu, jedno je od nerešenih pitanja.

  Briselski sajt „Politiko“ javio je ranije danas, pozivajući se na troje diplomata EU, da su pregovarači u Briselu postigli dogovor o sporazumu o izlasku Britanije iz EU, koji bi obezbedio bezbedan izlazak te zemlje iz bloka, uz postojanje tranzicionog perioda kako bi se sprečili ekonomski šokovi.

  Rojters je, međutim, kasnije objavio, pozivajući se na dvoje diplomata EU, da je ambasadorima 27 država-članica EU danas rečeno da još nije postignut dogovor sa Britanijom o uslovima izlaska te zemlje iz bloka.

  Tagovi:
  Bregzit, EU, Dominik Rab, Mišel Barnije, Irska, Velika Britanija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga