18:39 30 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  1700
  Pratite nas

  Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da ljudi imaju pravo da znaju „šta Brisel namerava“, navodeći da je pitanje migracija „u igri na izborima za Evropski parlament“ zakazanim za maj ove godine.

  Kako prenosi agencija MTI, Orban je u intervjuu za mađarski državni radio rekao da će njegova Vlada nedavno započetom kampanjom putem bilborda „razotkriti planove briselske birokratije“.

  On je rekao da aktuelna „promigrantska“ većina u Evropskom parlamentu nastoji da poveća migraciju, „što bi bilo jednako tome da Evropa bude oduzeta Evropljanima“.

  Agencija Blumberg navodi da je Orban branio propagandnu kampanju protiv predsednika Evropske komisije Žana Kloda Junkera, koji je predstavljen kako radi u ime američkog milijardera mađarskog porekla Džordža Soroša.

  Orban je ocenio da je za kampanja „zasnovana na činjenicama“ i da je Junker odgovoran za to što je „pustio Veliku Britaniju da ode, a doveo migrante“ u EU, preneo je Tanjug.

  Kampanju Vlade Mađarske prethodno su osudili Evropska komisija i sam Junker, koji je poručio da bi Orbanova stranka Fides trebalo da istupi iz članstva konzervativne Evropske narodne stranke.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga