20:36 18 Jul 2019
Slušajte Sputnik
  Tereza Mej

  Tereza Mej: Glasajte za moj dogovor ili ćemo ostati u EU

  © AP Photo / Ben Birchall
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  0 112

  Britanska premijerka Tereza Mej poručila je poslanicima da večeras glasaju za sporazum o „bregzitu“ koji je dogovorila sa EU, inače u suprotnom rizikuju da Velika Britanija ostane u EU.

  Mejova je pozvala poslanike da demokratiju stave ispred stranačkih podela ili ličnih ambicija.

  Očekuje se da će brojni evroskeptici u njenoj Konzervativnoj stranci i opozicioni parlamentarci glasati protiv sporazuma.

  „Stvar je jasna, ovaj dom već je glasao protiv dogovora“, rekla je Mejova u Parlamentu koji treba kasnije da se izjasni o sporazumu.

  Ako joj parlament opet kaže „ne“, Mejova je obećala da će u sredu staviti na glasanje odluku o izlasku iz Unije bez dogovora, preneo je „Indeks“.

  „Mislim da svi treba da znaju, oni koji žele da do ’bregzita‘ dođe, da rizikuju da ’bregzita‘ uopšte ne bude ako večeras ne izglasamo ovaj sporazum“, istakla je britanska premijerka.

  Mejova je susret sa svojim konzervativnim poslanicima uoči glasanja o sporazumu nazvala „dovoljno dobrim“, preneo je Tanjug.

  Konzervativni poslanici i ministri prisustvovali su sastanku sa premijerkom nekoliko sati uoči glasanja Parlamenta o izmenjenom sporazumu Mejove i EU.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga