04:57 02 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  2141
  Pratite nas

  Velika Britanija će imati najoštrije internet zakone na svetu, poručili su danas britanski ministri, dok je britanska Vlada istovremeno podržala kampanju „Dejli telegrafa“ o zakonskoj obavezi zaštite dece na internetu.

  Ministar kulture Džeremi Rajt i ministar unutrašnjih poslova Sadžid Džavid obelodanili su „Beli papir“ sa planovima o obavezama zaštite koju će sprovoditi novi nezavisni regulator, navodi „Dejli telegraf“.

  Kako je Rajt rekao, reforme su najbolji način uvođenja jasnih, konkretnih odgovornosti u borbi sa osetljivim sadržajima ili aktivnostima na internetu.

  Britanija će uvesti kazne koje će primorati tehnološke kompanije da „sednu i uzmu u obzir“, ako ne urade sve što je razumno izvodljivo da bi se zaustavio štetan sadržaj na njihovim platformama, rekao je Rajt, prenela je agencija Rojters.

  „Ako pogledate kazne koje su na raspolaganju komesaru informacija u vezi sa pravilima GDPR, to bi moglo da bude četiri odsto prometa kompanije… nešto slično treba da bude i ovde“, dodao je Rajt, preneo je Tanjug.

   

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga