14:09 18 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  0 30
  Pratite nas

  Španska Socijalistička partija je spremna da pregovara o sporazumima sa konkurentskim strankama o određenim temama, nakon što je pobedila na parlamentarnim izborima, izjavila je danas portparolka socijalističke vlade Izabel Sela.

  Njeni komentari ukazuju na to da socijalisti, koji su osvojili najviše glasova na izborima održanim u nedelju — 29 procenata, ne žure u formiranju eventualne koalicione vlade, preneo je AP.

  Nakon što su na glasanju osvojili 123 od 350 mesta u parlamentu, socijalisti moraju da dobiju podršku manjih rivalskih stranaka kako bi doneli zakone. Međutim, socijalistički zvaničnici su izjavljivali nakon glasanja da ne traže partnere za formiranje vladajuće koalicije kako bi dostigli 176 mesta koja su potrebna za parlamentarnu većinu, navela je američka agencija.

  Socijalistička partija je sposobna da vodi zemlju kao manjinska vlada, rekla je Sela novinarima nakon nedeljnog sastanka vlade.

  Ali, kako je navela, socijalisti su „otvoreni za razgovor sa svima“ o određenim temama koje bi mogle olakšati rad vlade.

  To bi moglo uključivati povremene sporazume u oblastima kao što su ekonomija ili socijalna pitanja, preneo je Tanjug.

  Ona je rekla da socijalisti „ne odbacuju ništa“ i da imaju „mnogo iskustva u sklapanju sporazuma“.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga