06:12 14 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  21019
  Pratite nas

  Muhamed je bilo jedno od najpopularnijih dečijih imena u nekoliko nemačkih država prošle godine, a zauzelo je 24. mesto na nacionalnom nivou.

  Za dečake rođene u Berlinu 2018. godine, Muhamed je bilo veoma popularno ime, kaže se u studiji koju je naručilo Nemačko vladino jezičko društvo.  

  Asocijacija za nemački jezik izvestila je da je ime Muhamed, zajedno sa svojim varijacijama, bilo među prvih 10 najpopularnijih imena u glavnom gradu.

  Iako agencija nije precizirala tačno mesto na berlinskoj rang-listi, navodi se da su ime i njegove varijante takođe stigle do prvih 10 mesta u Hamburgu i zapadnoj državi Sarland, i da su rangirane na 24. mesto na nacionalnom nivou.

  Tri najpopularnija dečija imena u Berlinu bila su Paul, Aleksander i Maksimilijan — u skladu s nacionalnim trendom. Za Henrija se kaže da je deveto najpopularnije ime; direktorka agencije Andrea Eva Evels izjavila je da je to prvo anglofono ime koje je ušlo među prvih deset ove godine.

  Što se devojčica tiče, najpopularnija imena u Nemačkoj u 2018. godini su bila Mari/Meri, Sofi i Marija.

  Agencija je prikupila podatke iz oko 700 registara širom Nemačke i zabeležio ukupno oko 65.000 različitih imena, za koje je agencija saopštila da su oko 90% svih imena koja su data prošle godine.

   

  Tagovi:
  hamburg, popularnost, Berlin, Muhamed, ime, Hamburg, Berlin, Nemačka
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga