11:14 02 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  0 026
  Pratite nas

  Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je danas da je jedna od njegovih najvećih grešaka tokom mandata bila što se nije više angažovao u kampanji za referendum o „bregzitu“, dok jednim od svojih najvećih uspeha smatra ostanak Grčke u evrozoni.

  Junker je novinarima rekao da se na zahtev tadašnjeg britanskog premijera Dejvida Kamerona držao po strani kad je reč o referendumu 23. juna 2016. godine i da je njegova greška bila što je „previše pažljivo slušao“ premijera.

  „Bila je greška ne intervenisati i ne mešati se, zato što bismo bili jedini koji bismo srušili laži koje su kružile“, rekao je Junker, čiji mandat ističe krajem oktobra.

  „Pogrešio sam što sam ćutao“, naglasio je on, prenosi AP.

  Istovremeno, jednim od svojih najvećih uspeha Junker smatra to što je Grčka zadržana u evrozoni.

  Iako su to, kako kaže, neki uzeli zdravo za gotovo, EK je uspela da zadrži Grčku u evrozoni u momentu kada su čak i mnoge male zemlje govorile Komisiji da se ne bakće sa Grčkom, navodi ANA.

  Junker je rekao da je „ponosan“ na svoj uspeh, primetivši da je to učinjeno zajedno sa grčkim vlastima, preneo je Tanjug.

  On je pozvao građane EU da pažljivo glasaju na izborima za Evropski parlament od 23. do 26. maja, rekavši da su to najveći nadnacionalni izbori u svetu.

   

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga