05:24 01 Jun 2020
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  0 291
  Pratite nas

  Donjecka i Luganska narodna republika izdale su ukaz o punom prekidu vatre, navodi se u saopštenjima načelnika policije DNR i LNR.

  Oružanim snagama dveju republika naređeno je da prekinu vatru u ponoć 21. jula. Ukaz je stigao svim jedinicama, svi vojnici su obavešteni, saopštile su samoproglašene republike Donbasa.

  „Izrazili smo spremnost da realizujemo uslove još jednog primirja i spremni smo, kao i pre, da poštujemo režim prekida vatre“, izjavio je vršilac dužnosti načelnika uprave narodne milicije LNR Mihail Filiponjenko.

  On je izrazio nadu da će i ukrajinska vojska takođe savesno poštovati primirje. Isto to je saopštio i načelnik narodne milicije DNR Denis Sinjenkov.

  Kontakt grupa za Donbas je dogovorila novo primirje na sastanku u Minsku 17. jula. Ono će prvi put biti praćeno dodatnim merama kontrole, među kojima su objavljivanje naređenja o prekidu vatre, zabrana diverzantske delatnosti, raspoređivanje oružja u naseljenim mestima i njihovoj blizini, kao i otvaranje vatre iz bilo koje vrste oružja.

  Tagovi:
  Ukrajina, LNR, DNR, Donbas
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga