03:04 29 Februar 2020
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  1486
  Pratite nas

  Italijanski ministar unutrašnjih poslova i lider desnice Mateo Salvini je „mali Tramp“, koji iskorišćava ljudske strahove da bi dobio glasove, izjavio je danas američki glumac Ričard Gir.

  „Vaš ministar unutrašnjih poslova ima isti mentalitet kao predsednik Tramp. U stvari, Salvinija i zovem ’malim Trampom‘. Koristi se istim radikalnim neznanjem, iskorišćava strah i mržnju“, rekao je Gir za italijanske novine „Korijere dela sera“, prenosi „Indeks“.

  Gir (69) se nedavno sukobio sa Salvinijem oko broda humanitarne organizacije Open arms sa stotinak migranata, kojem je Italija zabranila pristajanje u njene luke.

  Gir je posetio taj brod pre dve nedelje kako bi migrantima doneo hranu i pružio im utehu, a Salvini ga je zbog toga pozvao da odvede migrante u Holivud i smesti ih „u svoje vile“.

  „Kad bi vaš ministar unutrašnjih poslova proveo vreme s tim ljudima, poslušao njihove priče i porodične traume, promenio bi svoj stav“, rekao je Gir i dodao da bi želeo da se sastane sa Salvinijem jer je siguran da nije onakav kakvim se predstavlja u javnosti.

  „Ima porodicu, decu, roditelje. Ali politiku koristi kao sredstvo za jačanje podrške. Život može biti jednostavan ako si iskren i govoriš iz srca“, rekao je Gir.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga