12:03 28 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  0 1910
  Pratite nas

  Projekat integracije Belorusije i Rusije predat je beloruskom predsedniku Aleksandru Lukašenku na odobrenje, a u slučaju da on to učini moći će da se pristupi potpisivanju.

  Kako je ranije najavljeno, ovaj projekat nije političkog karaktera, već je sačinjen sa jedinim ciljem da se na teritoriji Belorusije i Rusije stvori jedinstveni sistem po principu „dve zemlje — jedno tržište“.

  To znači da će do 2020. godine biti formirano zajedničko zakonodavstvo za obe zemlje, a da će se do 2021. godine usvojiti jedinstveni pravilnik kada je reč o poslovanju u naftnoj, proizvodnoj, poljoprivrednoj i transportnoj industriji.

  Cilj integracije jeste da sve kompanije na tom jedinstvenom tržištu počnu da funkcionišu u jednakim uslovima, a pre svega se tu misli na cenu energenata što je glavni trošak u bilo kojoj industriji.

  Inače, beloruska strana je najavila i da će odmah nakon potpisivanja sporazuma objaviti dokument u celosti kako javnost ne bi imala bilo kakve nedoumice da Rusija na bilo koji način polaže pravo na njen suverenitet.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga