02:07 09 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  81188
  Pratite nas

  Bundesver i nemački saveznici u NATO energično optimizuju planove za operativno raspoređivanje vojske protiv Rusije, a za rat posebno pripremaju novi komandni centar Alijanse u nemačkom gradu Ulmu, koji će biti zadužen za podršku i logistiku (Joint Support and Enabling Command — JSEC), piše nemački list „Jung velt“.

  Cilj Severnoatlantske alijanse je da bude u mogućnosti da se „munjevitom brzinom premesti na borbene položaje protiv Rusije“. Dok će komandni centar vojske SAD u Norfolku u Virdžiniji obezbediti prebacivanje vojske i tehnike preko Atlantika, komandna struktura Alijanse u nemačkom Ulmu biće zadužena za premeštanje NATO trupa u Evropu, pojašnjava novinar nemačkog lista.

  Novi NATO komandni centar za podršku i logistiku u Nemačkoj trebalo bi da bude doveden u punu borbenu gotovost najkasnije do 2021. godine, ističe se u članku.

  Istovremeno su u toku pripreme za još jedno prebacivanje američke vojske preko teritorije Nemačke u Poljsku, a to bi trebalo da počne sredinom oktobra.

  Tokom predstojeće operacije će oko 3.500 hiljade vojnika i više od 2.000 jedinica vojne tehnike, među kojima i 85 tenkova „Abrams“ i 120 borbenih mašina „Bredli“, biti prebačeni iz Teksasa u Poljsku, dodaje nemački novinar.

  Oni će zameniti približno jednak broj vojnih jedinica koje će se vratiti u SAD nakon devet meseci koje su provele u Istočnoj i Južnoj Evropi, navodi autor.

  Nemački list takođe navodi da već nekoliko godina američka vojska u tom regionu održava vojne vežbe zajedno sa oružanim snagama evropskih zemalja, kako bi se što bolje pripremili za mogući rat.

  Tagovi:
  rat, vojska, Nemačka
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga