13:13 16 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  1255
  Pratite nas

  Načelnik štaba odbrane Velike Britanije general Nik Karter izjavio je da je ta zemlja svakodnevno u ratu zbog stalnih sajber-napada Rusije ili drugih zemalja, prenosi „Dejli telegraf“.

  „Osećam da sam sada u ratu, ali to nije rat u onom smislu kako smo ga definisali u prošlosti. To je zato što nas svakodnevno ugrožavaju suparništvo velikih sila i borba ideja sa nedržavnim strukturama... Rusija danas predstavlja veću pretnju nego pre pet godina“, istakao je Karter.

  „Britanski protivnici upotrebljavaju spornu taktiku i kapacitete protiv nas i mi (Velika Britanija) moramo da nađemo način da na to odgovorimo“, objasnio je general.

  On je dodao da je promenljiva priroda rata otkrila da razlike između rata i mira više ne postoje.

  Ambasada Rusije u Velikoj Britaniji ranije je izjavila da sajber-napadi o kojima govore britanski ministri nisu stvarni problem, već jedan od povoda za eskalaciju antiruskog raspoloženja. Diplomatska misija napomenula je da je Rusija više puta na različitim nivoima predlagala britanskim partnerima saradnju u oblasti sajber-pretnji, ali nije dobila nikakvu reakciju Londona, što ukazuje na nedostatak zainteresovanosti za profesionalni dijalog sa međusobnim uvažavanjem.

  Tagovi:
  Nik Karter, rat, Velika Britanija, sajber-napadi
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga