09:53 16 Decembar 2019
Slušajte Sputnik

  Poznata britanska TV stanica pokreće kanal bez vesti o „bregzitu“

  © CC0 / Unsplash
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  0 21
  Pratite nas

  Nakon trogodišnje krize zbog „bregzita“, „Skaj njuz“ želi da otvori TV kanal na kojem uopšte neće biti vesti o „bregzitu“, a kažu da je namenjen svim gledaocima kojima je dosadila čitava drama u vezi sa izlaskom Velike Britanije iz Evropske unije.

  Još od kada je održan referendum 2016. godine, britanski političari raspravljaju o tome kako, na koji način i da li Ujedinjeno Kraljevstvo treba da izađe iz EU, a i dalje veliki broj pitanja ostaje nerazjašnjen, iako je ostalo još samo dve sedmice do zadnjeg roka, 31. oktobra.

  „Skaj njuz bregzit fri“ će se pobrinuti za one kojima je dosadilo da slušaju vesti o „bregzitu“, objasnio je direktor „Skaj njuza“ Džon Rajli.

  „To je nešto što znamo da će naši gledaoci smatrati vrednim. ’Bregzit‘ je istorijska priča koja ima veliki uticaj i nastavićemo da izveštavamo o tome sveobuhvatno“, rekao je Rajli.

  On je kazao da će novi kanal ljudima pružiti mogućnost da se odmore od „bregzita“, preneo je portal „Kliks“.

  „On će služiti kao svojevrsni filter gde će ljudi moći da čuju o pitanjima koja se ne tiču Vlade Velike Britanije i Brisela, a fokus će biti na ozbiljnom, originalnom novinarstvu“, objasnio je direktor „Skaj njuza“.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga