06:17 11 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  33013
  Pratite nas

  Dobri odnosi sa Rusijom su u interesu Nemačke, uprkos razmimoilaženju kada je reč o politici, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel.

  Merkelova je na konvenciji Hrišćansko-demokratske unije rekla da je, pored Rusije, bitno razvijati i odnose sa Kinom, s obzirom da je ta zemlja jedan od najvažnijih trgovinskih partnera Nemačke.

  Takođe je rekla i da Evropska unija (EU) mora da se ponaša ujedinjeno.

  „Ko bi pre 10 ili 20 godina mogao da pomisli da će se mnogostrani pristup, kada je reč o međunarodnim pitanjima, naći pod pretnjom? Ko bi mogao da pretpostavi da će sa Rusijom izbiti problem kršenja teritorijalne celovitosti? Ko bi mogao da pretpostavi da će se stvoriti problemi u pregovorima sa SAD?“, zapitala se ona.

  Merkelova je ocenila i da pred Nemačkom stoji ogroman broj izazova, s obzirom da se ceo svet suočava sa velikim problemima, a ujedno nije ni odlučeno kakvo mesto u svemu tome treba da zauzme Evropa.

  Merkelova je takođe rekla i da nikada nije zamišljala da će biti toliko dugo na vlasti, ali da posao, uprkos tome, još uvek nije završen.

  „Moramo da pronađemo rešenja za svet sutrašnjice i obezbedimo da Hrišćanko-demokratska unija bude stranka snažnog centra Nemačke“, zaključila je nemačka kancelarka.
  Tagovi:
  interesi, odnosi, Hrišćansko-demokratska unija, Angela Merkel, Nemačka
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga