21:15 27 Januar 2020
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  0 221
  Pratite nas

  Ugledni malteški biznismen Jorgen Feneh je ponudio da svedoči protiv visokog zvaničnika Vlade u slučaju ubistva novinarke Dafne Karuane Galicije i izjavio da je premijer te zemlje u sukobu interesa u tom slučaju.

  Advokati biznismena Jorgen Feneha dostavili su sudu pismo za predsednika države Džordža Velu u kojoj ga on moli za pomilovanje, a zauzvrat obećava da će sudu pružiti informacije povezane sa bivšim šefom kabineta premijera Kitom Šembrijem, bivšim ministrom turizma Konradom Micijem i ministrom ekonomije Krisom Kardonom i drugim ljudima bliskim premijeru, prenosi Rojters.

  Fenehovi advokati, koji je uhapšen prošle nedelje u vezi sa ubistvom, izjavili su da premijer Džozef Muskat ne bi trebalo da bude uključen u odluku o pomilovanju jer je bio među osobama koje su „možda imale interes da se pomilovanje ne odobri“. Advokati su dodali i da bi sudija trebalo da odluči o pomilovanju bez mešanja Muskatovog kabineta.

  © AP Photo /
  Demonstranti protestuju ispred sedišta Vlade u La Valeti posle hapšenja Kita Šembrija, Vladinog šefa osoblja

  Dafne Karuana Galicija ubijena je kada je aktivirana bomba u njenom automobilu nedaleko od njene kuće, a za postavljanje bombe optužena su trojica muškaraca, ali vlasti za sada nisu uspele da otkriju ko ih je unajmio, preneo je Tanjug.

  Feneh, jedan od najbogatijih građana Malte, rekao je policiji da je Kit Šembri mozak organizacije ubistva. Šembri je pušten iz pritvora u četvrtak uveče i nije davao izjave.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga