02:17 19 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  0 330
  Pratite nas

  Bivša ministarka spoljnih poslova Austrije Karin Knajsl prisetila se plesa sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, rekavši da ruski lider ima veoma dobre manire stare škole.

  U okviru rusko-austrijskog javnog foruma „Dijalog u Sočiju“ Knajslova je predstavila svoju knjigu „Princ Jevgenije“ na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose (MGIMO). Jedna od studentkinja je izrazila želju da postavi „lično pitanje“ bivšoj ministarki.

  „Na svadbi ste plesali sa našim predsednikom. Kako je bilo?“, upitala je studentkinja.

  Knajslova je sa osmehom istakla da je njena svadba biča najveselija od svih na kojima je prisustvovala.

  „Bila sam na mnogo dosadnih svadbenih proslava, ali moja nije bila takva“, naglasila je ona.

  Prisećajući se plesa sa ruskim predsednikom, Knajslova je ocenila da Putin ima „veoma dobre manire stare škole“.

  Ona je dodala da se ruski lider pre početka plesa poklonio, što se u plesnoj etiketi ocenjuje kao ljubaznost.

  „Lepo je družiti se sa džentlmenima koji su usvojili tu staru školu. Razgovori sa Vladimirom Putinom za mene su veoma dragoceni. Naravno, taj momenat i taj ples javnost je dvosmisleno shvatila, meni je to jasno, ali ja mogu dati samo jedan savet: ne bavite se samo informacijama, knjigama i činjenicama. Ne treba da zaboravite da u životu postoje i druge stvari“, istakla je ona, obraćajući se studentima.

  Ruski predsednik je prisustvovao venčanju Karin Knajsl prošle godine. Prema rečima portparola ruskog lidera Dmitrija Peskova, Putin je proveo samo sat vremena na proslavi. Za to vreme ruski lider je uspeo da prisustvuje ceremoniji venčanja, da nazdravi na nemačkom i odigra ples sa Knajslovom.

  Tagovi:
  ples, Karin Knajsl
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga