22:42 09 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  1221
  Pratite nas

  Komitet Parlamentarne skupštine Saveta Evrope preporučuje da se potvrde ovlašćenja delegacije Rusije u toj organizaciji u punom obimu.

  Izveštaj je podržan. Nacrt rezolucije koji je pripremio Tini Koks (podnosilac izveštaja o pitanju potvrđivanja ovlašćenja Rusije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope) preporučuje da se potvrde ovlašćenja delegaciji Rusije u punom obimu“, rekao je šef ruske delegacije potpredsednik Državne dume Rusije Petar Tolstoj novinarima posle zasedanja Komiteta.

  Pitanje o ratifikaciji ovlašćenja ruske delegacije Parlamentarne skupštine Saveta Evrope biće razmatrano na plenarnom zasedanju 29. januara.

  Ranije su poslanici Parlamentarne skupštine Saveta Evrope osporili ovlašćenja ruske delegacije, nakon čega je Skupština morala da pripremi izveštaj radi usvajanja odluke.

  Rusiji su oduzeta neka prava u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope posle ujedinjenja s Krimom 2014. godine, nakon čega je Moskva obustavila svoje učešće u zasedanjima, a zatim je zamrznula uplate u budžet organizacije. Prošlog leta prava Rusa su obnovljena u punom obimu.

  Tagovi:
  PSSE, Savet Evrope, ruska delegacija, Petar Tolstoj
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga