16:24 28 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  Migrantska kriza preti da uzdrma Evropu (27)
  219611
  Pratite nas

  Sirijac, migrant, koji je pokušao da pređe iz Turske u Grčku preminuo je od povreda zadobijenih prilikom intervencije grčkih bezbednosnih snaga, rekla su dva turska bezbednosna izvora za Rojters. Međutim, grčki zvaničnici su izjavili da je reč o lažnoj vesti i da bi svi mediji trebalo da odgovornije obaveštavaju javnost o tome šta se dešava.

  Grči mediji prepuni su vesti i snimaka na kojima se vidi masovno "provaljivanje" migranata na terotoriju Grčke, a samim tim i EU. U tim pokušajima neretko dolazi i do sukoba sa grčkom policijom, a danas se pojavila vest da je grčka policija upucala jednog Sirijca, koji je kasnije preminuo.

  Međutim, grčki zvaničnici su za list „Katimerini“ izjavili da je reč o lažnoj vesti i da bi svi mediji trebalo da odgovornije obaveštavaju javnost o tome šta se dešava na granici s turskom.

  Vest je prvobitno objavio Rojters, pozivajući se na svoje izvore.

  Prema ovoj britanskoj agenciji, incident se dogodio pošto je turska vlada otvorila granice prošle nedelje i dopustila migrantima da krenu ka Evropi.

  ​Više od 10.000 migranata pokušalo je da pređe granicu, a graničari su ispalili suzavac na migrante na ničijoj zemlji.

  Povodom sve komplikovanije situacije na granici, grčka vojska je saopštila da će u oblasti duž reke Evros (reka Marica) koristiti pravu municiju.

  Tema:
  Migrantska kriza preti da uzdrma Evropu (27)
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga